Han är ny nordisk vd för Teleperformance

Kontaktcenter Efter den tidigare vd:ns avhopp för att starta eget fyller nu Teleperformance den tomma stolen med Jonas Berggren, en man ur de egna leden.

Han är ny nordisk vd för Teleperformance

Teleperformance är en av de stora drakarna i världen när det gäller outsourcade kontaktcenter och även här i Sverige hör de till de riktigt stora spelarna. Tidigare i vår klev Nordenvd:n Jonas Norén av för att istället starta egna bolaget Workz tillsammans med en annan tidigare Nordenvd för Teleperformance, Thomas Rogalin.

Nu är sökandet efter Jonas efterträdare klart och ny nordisk vd blir Jonas Berggren som under fem år varit nordisk försäljnings- och marknadsdirektör på Teleperformance Nordic. Han har under det senaste året även haft rollen som chef för den svenska organisationen

– Det känns väldigt spännande att få chansen att leda Teleperformance Nordic. Under mina år som försäljnings- och marknadsansvarig har jag lärt känna både marknaden och organisationen och tror att mina erfarenheter kommer väl till pass i arbetet med att utveckla Teleperformance vidare i Norden, säger Jonas Berggren.

Enligt Teleperformance finns det fortfarande stora möjligheter att växa vidare, inte minst eftersom de flesta företag och organisationer fortfarande bedriver sin kundtjänst i egen regi medan bara 10 till 15 procent av all kundservice sköts av externa bolag.

– Våra medarbetare har över 25 miljoner interaktioner med våra uppdragsgivares kunder varje år och den kunskapen är en guldgruva som vi tar vara på och återför på ett intelligent sätt till våra uppdragsgivare. Här finns stor potential att utveckla fler framgångsrika samarbeten, säger Jonas Berggren.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.