Han blir Ericssons nya finansdirektör

nytt jobb Lars Sandström lämnar Getinge när han tillträder rollen som finansdirektör den 1 april.

Han blir Ericssons nya finansdirektör
Foto: Getinge

Den 1 april får Ericsson en ny finansdirektör. Valet har fallit på Lars Sandström, som utöver rollen som finansdirektör även får titlarna senior vice president och chef för koncernfunktionen Finance.

Föregångaren Carl Mellanders avgång rapporterades redan i april 2023 och han kommer, efter mer än 25 år på Ericsson, att lämna företaget i slutet av mars.

Lars Sandström kommer att ingå i Ericssons ledningsgrupp och ska rapportera direkt till koncernchefen tillika vd:n Börje Ekholm. Han är idag cfo på medicinteknikföretaget Getinge, ett företag han arbetat på sedan 2017. Han har tidigare i karriären innehaft chefsroller på Volvo, Scania och Orphan Biovitrum.

– Lars Sandström är varmt välkommen till Ericsson. Hans imponerande meriter, omfattande erfarenhet och kunskap från ett flertal chefsroller inom finans kommer att blir mycket viktiga när vi genomför strategin att utöka vår ledande position inom mobilnät, expandera i enterprisesegmentet och driva den kulturella transformationen, säger Börje Ekholm, Ericssons vd och koncernchef i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.