Han blir ny vd på Microsoft i Sverige

branschen Hélène Barnekow lämnar över vd-posten på svenska Microsoft till en veteran som suttit med i ledningsgruppen i tio år.

Han blir ny vd på Microsoft i Sverige

Nu står det klart att Tomas Frimmel tar över vd-posten på svenska Microsoft efter Hélène Barnekow som lämnar företaget. Tomas Frimmel tillträder den 1 april och är något av en veteran med 16 år på företaget varav tio i ledningsgruppen.

Tomas Frimmel har i dag rollen som affärsområdeschef för Enterprise Commercial med ansvar för digitaliseringsprojekt för några av företagets största och viktigaste kunder.

– Det är en stor ära att få möjligheten att leda Microsofts svenska verksamhet, jag är övertygad om att Sverige kan bli bäst i världen på att utnyttja digitaliseringens möjligheter. För att lyckas behöver vi fortsatt jobba nära våra kunder för att förstå varje enskild verksamhets möjligheter och utmaningar samtidigt som vi fortsätter att bygga förtroende för tekniken, säger Tomas Frimmel, tillträdande vd för Microsoft Sverige.

Har uppnått fantastiska resultat

– Sverige är ett föregångsland i världen när det gäller teknik och innovation, och det är en mycket viktig marknad för Microsoft. Jag känner mig glad och trygg med att Tomas ska ta över vår svenska verksamhet. Han kommer in i rollen med mycket erfarenhet från att arbeta med våra olika kundsegment där han uppnått fantastiska resultat och lett sina team med passion och empati, säger Cindy Rose, President Western Europe Microsoft i ett pressmeddelande.

Hélène Barnekow skriver själv på Linkedin att hennes nya roll är som partner på Ascension AS, ett konsultföretag som startades i fjol av Anne Gro Gulla och Kathrine Moe. Men hon kommer också att ta sig an styrelseuppdrag och investera i startupföretag.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.