Han ska leda Telenors iot-satsning

Karriär Telenor Connexion, som är Telenors särskilda satsning på iot, får en ny vd. Och det blir en branschprofil från egna led som får uppdraget.

Han ska leda Telenors iot-satsning

Det blir Mats Lundquist som blir ny vd för Telenor Connexion, som är Telenors särskilda del med inriktning på internet of things, iot. Han har tidigare varit bland annat affärsområdeschef för Telenor företag.

– Telenor har en stark ställning inom internet of things internationellt och en särställning i Sverige med åtta av tio abonnemang på marknaden. Jag är mycket glad och stolt över att få uppgiften att leda Telenor Connexion och axla den stora utmaningen att ta marknadsandelar på en mycket snabbväxande marknad, säger han.

När PTS tidigare i år presenterade statistik för den svenska telekommarknaden visade det sig att Telenor hade en dominant ställning inom iot-abonnemang, där Telenor Connexion stod för den största delen.

Tidigare vd:n för Telenor Connexion, Per Simonsen, får en roll där han ska arbeta med Telenors iot-lösningar på ett globalt plan.

Mats Lundquist tillträder 1 september.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.