nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Han tar över rodret på Tele2 IoT

I dag får Tele2 IoT ny chef. Ny på positionen blir Greg Lensch som senast kommer från AT&T.

  • Artikel annons 1

Sedan april har det varit tomt på chefsstolen hos Tele2 IoT. Johan Ragnevad har tillfälligt hållit i tyglarna, men nu kan han lämna över skutan och återgå till sin roll som strategichef.
Den som kliver in är Greg Lensch som varit nordenchef för AT&T.
– Det som verkligen attraherade mig var den imponerande tillväxten och professionella inställningen till den här tillväxtmarknaden både i det korta- och det långa perspektivet, säger Greg i ett uttalande.

Amerikanen har utöver AT&T ett långt förflutet på BT där han jobbat mycket med försäljning och onlinebusiness: Därtill har han erfarenhet av att ha jobbat på flera kontinenter.
– Greg kommer med över 20 år av internationell telekomerfarenhet. Han kommer att förankra Tele2 IoT:s lösningar i ett större kundperspektiv, säger Guillaume Van Gaver, chef för internationella marknader på Tele2 Group

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.