Han varnar för säkerhetsrisker kring videokonferenser

säkerhet Alla är medvetna om risken för intrång vid videokonferenser. Men Andrew Hug på Polycom anser att många missar några av de mest uppenbara hoten.

Han varnar för säkerhetsrisker kring videokonferenser
Polycom

– Vi ser att det som tidigare var intressant för myndigheter och den militära sidan nu även är intressant för den kommersiella sidan, säger Andrew Hug, Vice President, Systems Engineer på Polycom till Telekom idag.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Telekom idag med sex nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
  • Mycket mer...
Redan prenumerant?

Företaget erbjuder bland annat ett brett utbud av röst- och videolösningar för Microsoft Skype för företag och Office 365. Andrew Hug konstaterar att audiovisuell säkerhet är ett hett ämne – men att videokonferenser kommer med sina egna fallgropar.

Hotet från insidan

Många inser behovet av att skydda strömmar från angrepp på distans. Polycom har länge arbetat med kryptering av mediaströmmar, men Hug betonar att en stor hotbild finns på närmare håll. Något som bör hamna högt upp på prioriteringslistan är att begränsa audio/video-tillgången så att den bara når den avsedda publiken

– Läcker ljudet in i grannrummet? Det krävs ett annat perspektiv. Om man kör en Powerpoint-visning eller ett Excel-ark så måste man vara säker på att de inte också visas i grannrummet. Det gäller också att man inte lämnar några brödsmulor efter sig, säger han.

Inget får lämnas kvar

Säkerhetsrisker kan handla om allt från besökare i rummet, till att någon deltagare i andra änden har kopplat upp en enhet på ett felaktigt sätt. Även för organisationer med en väl uppbyggd säkerhet finns utmaningar när arbetsplatsen digitaliseras. Bland annat en ökande mängd portabla enheter bland videomötesdeltagare, som även kan användas privat.

– Det handlar inte så mycket om vad som visas – som om vem som kan se informationen Och inget får lämnas kvar, inga kopior på en usb-sticka eller laptop. En stor grej har varit att det inte får ligga kvar bilder kvar på de enheter som har använts. Allt ska tillbaka till samma källa och lagras på projektservern. Man måste titta på arbetsflödet och se till att rätt säkerhet finns. Det får inte ligga några ”rester” kvar efter en konferens, säger Hug.

Har en egen hackergrupp

En fråga som organisationerna bör ställa är hur lätt det är för besökare att använda sina egna enheter för att dela information med en publik. En annan viktig detalj är att obehöriga inte kan plocka fram de telefonnummer som har använts under en konferens. Sådana uppgifter kan vara av stort intresse för de som söker insiderinformation.

Utöver feedback från sin ordinarie säkerhetsavdelning har Polycom en hackergrupp som ständigt angriper de egna produkterna, så att de är säkra för kunderna. Men hur paranoid behöver man då vara? Har intrången och spionerandet mot civila företag verkligen ökat? Polycom-chefen svarar ja.

– Jag är personligen ingen säkerhetsexpert, men jag tror att många företag penetreras och råkar ut för läckor utan att vi hör talas om det, delvis för att det är kommersiellt pinsamma händelser. De är nog fler än vi tror – och det rör sig inte bara om statliga institutioner, säger Andrew Hug.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter