Handdator med 3g för tuffa tag

Svenska Handheld har presenterat en ny modell i sitt utbud av stryktåliga handdatorer. Nautiz X5 ska vara en av de snabbaste på marknaden och utrustningslistan är diger.

Handdator med 3g för tuffa tag

Nautiz X5 är visserligen inte en telefon man stoppar i byxfickan, men i sin klass framstår den som lätt med sina 410 gram. Den är klassad enligt IP-65, vilket betyder att den är dammtät och tål att spolas av under en vattenkran. Dessutom ska den klara fall från 1,8 meter.

Fullmatad utrustningslista

Handdatorn har Windows Mobile 6.1 som operativsystem och kan fungera som en vanlig telefon vid behov. För datatrafik kan man använda turbo-3g eller wlan 802.11 b/g. Dessutom finns bluetooth för koppling mot exempelvis headset.

X5s utrustningslista omfattar bland annat streckkodsläsare, 3 megapixel-kamera med autofocus, pekskärm med full vga-upplösning och en snabb gps för positionsbestämning.

Kraftfull processor

En X-scaleprocessor på 806 Mhz och 256 MB ram-minne ska göra modellen till en av de snabbaste på marknaden. Den inbyggda lagringskapaciteten är måttliga 512 MB men den kan utökas med ett micro SD-kort.

En detalj som man inte hittar på vanliga handdatorer är möjligheten till batteribyte under drift, så kallad hot-swop. Detta är möjligt genom att X5 har ett inbyggt backup-batteri som svarar för strömförsörjningen under bytet.

– Med Nautiz X5 kan vi erbjuda våra kunder en värdefull kombination som de inte kan hitta någon annanstans, säger Patrick Pilhagen, VD för Handheld Scandinavia AB.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.