Handheld dubblerar med Android

Ruggat Svenska Handheld lanserade tidigare i år ruggade handenheten Nautiz X4 med Windows som operativsystem. Men nu går den också att få med Android.

Handheld dubblerar med Android

Utbudet av mobila enheter för proffessionell användning har länge dominerats av produkter med olika versioner av Windows som operativsystem. Och trots att det är länge sedan Windows Phone 6.5 gick i graven som bas för vanliga smartphones lever arvtagaren Windows Embedded Handheld 6.5 vidare i många ruggade enheter. Att Handhelds Nautiz X4 tidigare i år lanserades med det operativsystemet var därför knappas någon ögonbrynshöjare.

Kunden kan välja plattform

Mer spännande är det att den svenska tillverkaren nu gör det möjligt att välja om man istället vill ha enheten levererad med Android 4.2 som operativsystem, något som innebär en fördel om man vill ha samma operativsystem i fältarbetarnas mobila arbetsredskap som i den övriga personalens mobiltelefoner.

– Windows dominerar fortfarande stort men vi ser ett allt större intresse för Android, säger Sofia Löfblad, marknadschef på Handheld.

Svagt bestyckad

Tillverkarens Android-debut var den smartphonelika modellen Nautiz X1 för ett par år sedan men X4 är en betydligt mer traditionell ruggad handenhet, om än i relativt kompakt format. Fokus ligger helt klart på hanterbarhet och slitstyrka medan specifikationerna skvallrar om prestanda i klass med smartphones i budgetklassen.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.