Handheld spurtar till sig Gasell

Det går bra för svenska Handheld. Tillverkaren av stryktåliga datorer rankas inte bara som ett av Europas mest innovativa företag, utan kniper för fjärde året i rad även platsen som en av DI:s Gaseller.

Handheld spurtar till sig Gasell

Idag uppfyller mindre än ett av hundra svenska aktiebolag kraven för att klassas som Gasell. Kriterierna för att utses till ett Gasellföretag av Dagens Industri är att verksamheten växer snabbt och organiskt, uppvisar positiva operativa resultat och sunda finanser. Något Handheld lyckats med.

Under de senaste sju åren har den västsvenska tillverkaren av stryktåliga datorer ökat sin omsättning från sju till 200 miljoner kronor, varje år med lönsamhet.

– Att bli utnämnd till Gasell fyra år i rad är närmast unikt. Det är förstås en stor ära och en eloge till våra kompetenta och engagerade medarbetare som utvecklar så attraktiva produkter. Att vara ett lönsamt och solitt företag är förstås något som är bra inte bara för våra medarbetare utan även för våra partners, kunder och samhället i stort, säger Jerker Hellström, koncernchef för Handheld Group.

I maj utsågs företaget till ett av de mest innovativa i Europa av den amerikanska tidskriften Red Herring och Handheld har rönt fina framgångar på exportmarknaderna under året som gått. Bland annat gick man segrande ur en av världens hittills största upphandlingar för stryktåliga datorer när den holländska järnvägen NS lade en order på fler än 10 000 enheter till sina uppkopplade konduktörer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.