Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Hans Vestberg kan ta över Microsoft

Rekrytering Får vi tro ansedda nyhetssajten Bloomberg kan det bli svenskt i ledningen för Microsoft när Steve Ballmer lämnar vd-stolen.

Hans Vestberg kan ta över Microsoft
Ericsson

Spekulationerna kring vem som ska bli ny vd för Microsoft när Steve Ballmer drar sig tillbaka senare i år är så klart många. Hur långt rekryteringsprocessen kommit är oklart men enligt källor till Bloomberg ska ett av de intressanta namn som finns kvar på listan över möjliga kandidater vara Ericssons vd Hans Vestberg.

– Han är en person på väg uppåt. Han är ung, energisk och väldigt synlig – och han har fått in Ericsson på rätt väg, kommenterar Mark McKechnie, analytiker hos Evercore Partners, uppgifterna till Bloomberg.

Varken Ericsson eller Microsoft har velat kommentera om Vestberg faktiskt skulle finnas på önskelistan som också sägs innehålla namn som tidigare Nokia-vd:n Stephen Elop, och Satya Nadella, chef för Microsofts molntjänster.

En annan av de tänkbara toppkandidaterna till posten, Fords vd Alan Mulally, klargjorde nyligen att han inte tänkte lämna Ford för Microsoft.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter