Här är 10 viktigaste artiklarna om alternativt samarbete 2021

Samarbete När det handlar alternativt samarbete så har året dominerats stort av myndigheternas utredning om Teams-alternativ. Tre artiklar om det tog sig in vår sammanfattning.

Här är 10 viktigaste artiklarna om alternativt samarbete 2021

Vi gav oss själva ett svårt uppdrag: Teams dominerar samarbetsverktygs-marknaden i Sverige. Ni ska ändå välj ut en artikel per månad som är den viktigaste artikeln vi har skrivit om digitalt samarbete under 2021 som inte handlar om Microsoft-plattformen.

Det blev vårt svåraste uppdrag under veckan, men vi lyckades så här är Telekom idags sammanfattning av Alternativt samarbete-året 2021 månad för månad.

  • Januari

Easy Telefoni utvecklar sin egen plattform för företagstelefoni, med liknande funktioner som i Microsofts plattform. Vi utvecklade företagets produktchef Johan Åberg om trenderna i Telekom-Sverige.

  • Februari

I februari snackade vi med Zooms Henry Kayser om videomötets utveckling under 2020. Han lyfte fram en viktig aspekt: ”Många tror att video ska tävla med det fysiska mötet. Det är helt fel. Video är till för när man inte kan träffas fysiskt. Det är exempelis inte vettigt att flyga fram och tillbaka för ett möte – då ger video tillgänglighet.”

  • Mars

Måns Gjötterberg på Office Management ger dig sex skäl till varför du inte ska låsa in dig i Microsofts 365-lösning.

  • April

Benny Andersson på Logitech berättade om deras nya videobar för oss, men vi passade också på att få hans bästa tips för bra hybridarbete. Det viktigaste: Se till att alla möten är hybridmöten.

  • Maj

Frågeställningen ”vilka videotjänster är säkra och hur får man använda dem?” blev stark under året. Vi startade med att prata med experten Christian Wåhlin på Mividas för att göra en bra guide över de säkra videomötes-tjänsterna.

  • Juni-Augusti

Som vi sen fortsatte att följa under året, ofta ihopkopplat med Skatteverkets initiativ till det som blev Esam-rapporten i november om alternativ till Microsoft Teams. Det började här…

  • September

…Och fortsatte sen här.

  • Oktober

I oktober var Johan Åberg på Easy telefoni tillbaka som expert för hur man får till bra videomöten. Vi samlade ihop det till sju tips där mute-knappen spelar en avgörande roll.

  • November

Följetongen kring Esa-utredningen avslutades i november då rapporten som lyfter fram alternativen till Teams presenterades. Två helhets-lösningar lyftes fram – liksom många alternativ om man vill ”bygga” sin egen lösning.

  • December

Försäkringsbolaget If har stora planer för att utveckla sina möten framåt, med hjälp av virtual och augmented reality.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.