Här är 10 viktigaste artiklarna om Teams 2021

Teams Microsoft Teams dominerar den svenska marknaden. Och vi har skrivit massor av artiklar om samarbetsverktyget från den amerikanska jätten. Här är de viktigaste från 2021.

Här är 10 viktigaste artiklarna om Teams 2021

Vi gav oss själva ett svårt uppdrag: Välj ut en artikel per månad som är den viktigaste artikeln vi har skrivit om Teams under 2021. Det var inte lätt, men vi lyckades så här är Telekom idags sammanfattning av Teams-året 2021 månad för månad.

  • Januari

Svenska Tendfor ligger i framkant i världen på att utveckla tjänster för telefoni som baseras på Microsofts api:er. Utgående pstn var en efterlängtad funktionalitet som Microsoft adderade i januari.

  • Februari

En viktig del av ett företags samarbete digitalt kan vara att kunna samarbeta på smarta skärmar på distans. Microsoft är ett av de företag som utvecklar whiteboards och vi kollade med dem vilken utveckling vi kan vänta oss framåt.

  • Mars

Lars Berlau har byggt ett av världens mest spännande och välutrustade hemmakontor, som bygger på Teams Room i bakgrunden. Vill du kopiera dansken så finns hans recept här.

  • April

Teams-telefoni var på allas läppar under våren så vi samlade ihop de bästa råden från experterna Henrik Byström och Emil Emling. Det blev matig guide med alla möjligheter.

  • Maj

Det är inte bara mjukvaran som påverkar Teams-upplevelsen. Hårdvaran är också viktig och det var flera leverantörer som släppte nya kameror anpassade för Microsoft Teams. Ett av dem var danska Epos vars första kamera bara gick att köra med Teams Room initialt.

  • Juni-Augusti

Många organisationer jobbar med både med anställda och konsulter i projekten och då gäller det att ha koll så att alla som ska vara med är med. Teams-experten Mårten Hellebro, själv konsult, hjälpte oss med råden i denna guide.

  • September

Många myndigheter är tveksamma till att lägga alla ägg i Microsoft Teams-korgen, där Skatteverket är tydligast i sina tvivel. På andra kanten finns Varbergs kommun som blev först med att lägga sin telefoni i Teams.

  • Oktober

En av fördelarna med telefoni i Teams är att det är lätt att göra lösningen global. Globala logistikföretag Havi, med många snabbmatskedjor som kunder, valde en svensk lösning för att komma igång med Teams-telefoni.

  • November

Tyvärr är inte digitalt samarbete helt fritt från friktion – lika lite som annat samarbete. Experten Kati Vilkki har bra erfarenheter av hur man hanterar digitala konflikter så att de inte stör det långsiktiga arbetet.

  • December

Mot slutet av året så började vi även spana framåt och lät Varbergs kommun, Academic Work samt experten Linus Cansby spana framåt mot 2022 och hur de vill jobba vidare med Teams nästa år.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.