Här är 10 viktigaste artiklarna om telefoni 2021

Året 2021 Moln, mobilitet, 5g och nya jämförelsetjänster. Det sammanfattar bra Telekom-året 2021:s viktigaste frågor för telefonin.

Här är 10 viktigaste artiklarna om telefoni 2021

Vi gav oss själva ett svårt uppdrag: Välj ut en artikel per månad som är den viktigaste artikeln vi har skrivit om telefoni under 2021. Det var inte lätt, men vi lyckades så här är Telekom idags sammanfattning av Telefoni-året 2021 månad för månad.

  • Januari

Företag och verksamheter blir allt mer mobila i sitt arbetssätt. Då blir en viktig del av telefonin att ha verktygen för att kunna sköta mobiliteten på ett smidigt sätt. Vi tog hjälp av experten Jonas Magnusson på Telemanagement och gjorde en guide.

  • Februari

För att ha en bra telefoni så behöver du hitta rätt partner att få det med. Marcus Bramlöv och Rickhard Broman är erfarna konsulter som jobbar med upphandling så vi samlade ihop deras bästa tips i ytterligare en guide.

  • Mars

Operatörskollen är Telekom idags stora årliga undersökning om hur läget är för operatörerna och deras kunder. I år startade vi vår publicering med en ny fråga om hur operatörerna hanterat sina kunder under Corona-pandemin.

  • April

På flera håll i Telekom-Sveriges snickrades det på nya jämförelsetjänster för företagstelefoni. Först ut på marknaden med sin tjänst blev Jonas Lundqvist och Mathias Winberg med tjänsten som under året sen bytte namn till Offertway.

  • Maj

5g kom kommersiellt till Sverige under året, men analytiker Leif-Olof Wallin på Gartner ser inte riktigt nyttan med 5g för företag än. Han menar att det saknas företagstillämpningar att ta betalt för.

  • Juni-Augusti

Sommaren var inte händelselös. Soluno och Telepo blev uppköpta av Destiny i början av sommaren, en belgisk operatör med ekonomiska muskler. Ett tydligt tecken på att telefonin på den svenska marknaden är på väg att bli mer global.

  • September

Molnväxel är idag den dominerande lösningen för företagstelefoni. Vi snackade därför med Marc Hillander som i sin entreprenörsroll skaffat sig bra koll på de molntjänster som finns på marknaden och vilken väg utvecklingen lär ta framåt.

  • Oktober

Vi fortsätter med molnväxlar. 19 leverantörer på den svenska marknaden har fyllt i vår utförliga enkät som belyser vilka skillnader som finns mellan de olika lösningarna. Här är alla i bokstavsordning – från Addcit till Wx3.

  • November

5g-näten är inte så utbyggda som man ibland kan få intryck av när man tittar på operatörernas täckningskartor. Det var slutsatsen i vårt stora test när vi testade datahastigheterna i de fyra olika näten i Stockholm.

  • December

De funktioner som är viktigast för våra läsare i molnväxeln är enkel admin och mobil anknytning. Vi stämde av med Henrik Hammarström på Globalconnect om vad hans kunder säger är viktigaste för dem. Han la till detta.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.