Här är 2022:s sju viktigaste artiklar om Teams-alternativ

Året 2022 Allt handlar inte om Teams i samarbets-världen. Här har vi sammanställt de sju viktigaste om Teams-alternativ.

Här är 2022:s sju viktigaste artiklar om Teams-alternativ

Tidigare idag skrev vi att Teams är ett av Telekom idags mest frekventa ämnen sedan Microsofts lansering för drygt fem år sedan. Men intresset för Teams-alternativ från de som anser att det finns legala bekymmer med att använda molntjänsten är nästintill lika stort.

Vi har här valt ut sju av de bästa artiklarna om Teams-alternativ.


Siktar framåt ett år efter stora Esam-rapporten

Det började som ett samverkansprojekt, men efter att Esam avslutats har den ledande myndigheten i projektet, Skatteverket, kunnat dra oväntade insikter. Daniel Melin berättar.


Här är tekniken som utvärderas i Esam-projektet

Tidigare i höstas pratade vi med Peter Nordström på Skatteverket om vilka Teams-alternativ som utvärderas hos myndigheterna.


Flera stora myndigheter deltog i Esam-samarbetet

Skatteverket var drivande, men en annan stor aktör i myndighets-Sverige är MSB. Vi tog ett snack med deras it-strateg Magnus Einarsson kring vilka samarbetstjänstslösningar de använder och hur de tänker framåt.


Google försöker med sin telefoni-lösning

I tio år har Google sysslat med telefoni. Men trots det är techjättens alternativ fortfarande ganska okänt för många. Vi snackade med Online partner som vill förändra det.


…Och med sin videomötes-skärm

En allt-i-ett-produkt för dem med många videomöten. One Desk 27 är Googles omnipotenta mötesrumslösning för att tackla Teams. Serge Lachapelle berättar mer.


Svårt att välja laglig molntjänst för myndigheter

Det är utmanande för svenska myndigheter att hitta en molntjänst som lever upp till dataskyddslagstiftningen. Det visar en undersökning som genomförts av Integritetsskyddsmyndigheten.


Till slut kom fler alternativ för operatörerna

Alla pratar om Teams-telefoni. Men Mattias Ohde på Dstny for service providers slår ett slag för att vi också ska prata om Zoom-telefoni och Webex-telefoni – och två nya lösningar.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.