Det här är bästa operatören enligt kunderna

Mobiloperatörer Hur nöjd är du med din mobiloperatör?
Skillnaderna är enorma, och enligt den senaste NPS-rankingen finns det en klar etta.

Det här är bästa operatören enligt kunderna

– Jag tror absolut att vårt arbetssätt och vår nära kontakt med användarna är den främsta anledningen till att vi får så bra betyg, säger Johan Littorin, vd för toppklassade Vimla.
En ny nationell kundundersökning har rankat landets mobiloperatörer. Den är utförd av oberoende analysinstitutet Nordic Bench och baseras på lojalitetsmåttet Net Promoter Score (NPS).

Och studien visar att det skiljer rejält mellan operatörerna. I botten huserar samtliga ”storoperatörer”. Av Tre, Telenor, Tele2 och Telia är den sistnämnda ensam om att få ett positivt omdöme – det vill säga fler kunder som är benägna att rekommendera dem än att avråda andra konsumenter. Topptrion består av Hallon, Halebop och Vimla.

Alla jobbar i supporten

Vimla menar att skälet till att de toppar listan är att alla i organisationen får jobba i supporten varje vecka. Oavsett om du är marknadschef eller utvecklare. Vidare så jobbar man även med intervjuer, undersökningar och användartester. Allt detta sammantaget gör att man känner sina kunder på bästa sätt.

Vimla-användare får även på ett forum ge feedback, presentera idéer och önska nya funktioner.

Nya förändringar på gång

Operatören låter även kunder få anmäla sig som betatestare och provköra funktioner innan lansering. Och tanken är att man ska modernisera systemgränssnitt och öka innovationstakten ytterligare för att ge en än bättre användarupplevelse.

– De tekniska förändringarna som vi gör just nu är unika för Vimla och kommer förbättra mobiltelefonin i grunden. Jag kan inte gå in på så mycket detaljer just nu, men under året kommer vi kunna göra så att våra användare får ut mycket mer av våra tjänster, säger Johan Littorin.

 

NPS-ranking mobiloperatörer

  1. Vimla – 61
  2. Halebop – 31
  3. Hallon – 28
  4. Comviq – 24
  5. Telia – 8
  6. Tele2 – -6
  7. Telenor – -11
  8. Tre – -22

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.