Här är Cisco Live 2022-bloggen

Cisco Live-bloggen Telekom idag är på plats i Las Vegas för att bevaka årets Cisco Live den 14-15 juni - eventet där Cisco och kunder berättar om framtidens nätverk och samarbete.

Här är Cisco Live 2022-bloggen

Följ utvecklingen i Cisco Live 2022-bloggen här. Nya inlägg hamnar automatiskt högst upp – så skrolla vidare för att läsa.

Webex förstärker kopplingen till Apple

Onsdag 15 juni 13.40 lokal tid

Ciscos samarbetsverktyg Webex lanserar nu fler möjligheter för Apple-användare att sömlöst flytta möten mellan olika plattformar. Exempelvis går det att skifta ett pågående möte från datorn till Iphone med hjälp av en qr-kod som genereras under mötet. Nästa steg i en möjlig överflyttning är att ta det ett steg till.

Från Iphone går det sedan att flytta vidare det till Apples bilsystem Carplay där man kan ha Webex Meetings installerat. Så fort som Iphonen kopplades till bilens system flyttas mötet.

I en bloggpost berättar Jeetu Patel, Ciscos globalt ansvarige för säkerhet och samarbete, att utvecklingen av samarbetet fortsätter.

”I augusti kommer vi att utöka Carplay-integrationen till att även lyssna på tidigare Webex-inspelningar – så när du sitter i trafiken på väg hem kan du komma ikapp med alla möten du kan ha missat under dagen”, skriver han.

 

Alla måste samarbeta för bättre hybridarbete

Onsdag 15 juni 11.30 lokal tid

Jeetu Patel som är globalt ansvarig för säkerhet och collaboration på Cisco och hans chefskollega för nätverks-upplevelsen Todd Nightingale tryckte i dagens keynote på att världen håller på att anpassa sig till hybridarbete fortfarande.

Cisco har i undersökningar sett att det finns tre vanliga problem som behöver lösas:

  • Jämställd whiteboarding i kreativa möten.
  • Möbleringen på kontoret och den icke-verbala kommunikationen.
  • Svårt att få it-hjälp när man jobbar hemma.

Första insikten är att man kan inte lösa det här själv. Det krävs ett bra samarbete med it, hr och verksamheten. Sen kräver det också speciell teknik som är anpassad för hemarbete och där har Cisco tagit fram produkter som B&O Cisco 980 headphones, Webex desk mini, Meraki networking och kamera-lösningen Room bar. De kompletterar de mer traditionella produkterna för kontoren.

– Rummen hemma är inte som kontoret, utan man kanske ska jobba i sovrummet eller i köket och då är det andra krav som gäller, säger Jeetu Patel.

– För mig är det mest stressiga att tappa konnektiviteten och missa det som sägs på det viktiga mötet, säger Todd Nightingale. Då finns det lösningar som automatiskt kopplar över från bredband till mobilnätet om problem dyker upp.

Ytterligare en viktig del för att få hybridarbetet att fungera är att inte använda stängda system där det krävs att alla använder samma system. Två exempel som lyfts fram är möjlighet att använda flera olika whiteboard-tjänster och mötestjänster på Ciscos hårdvara.

När det ska visas under live-demon med ett Teams-samtal med Ciscos Norge-kontor var tyvärr nätverket för svagt. Efter andra försöket fick Jeetu Patel ge upp.

 

Ford samarbetar med Cisco för möten på vägen

Tisdag 14 juni 13.06 lokal tid

Cisco och Ford har ingått ett partnerskap för att göra bilen än mer anpassad för videomöten. I utställningsområdet finns elbilen Ford Mustang Mach-E som utrustats med videokamera och en stor skärm.

Telekom idag sitter med i bilen när ett testmöte dras igång och upplevelsen är detsamma som i vanliga kontorsprodukter. Cisco berättar att tekniken bara är i början av sin utveckling, men att man kommer att ha smarta funktioner som att barnen i baksätet inte hörs i mötet eller att andra störande ljud filtreras bort automatiskt.

När det kommer i produktion framgår inte, men Ford räknar med att det snart är tillgängligt i företagets elbilar.

– Det här är en del av en ständig uppdatering av mjukvaran i bilen. Jag tycker att det här är den viktigaste förändringen av branschen som verkligen förändrar upplevelsen av bilen, säger Jim Farley, Fords vd under morgonens Keynote.

Cisco påpekar så klart att mötesfunktionen med video enbart fungerar om bilen står stilla. Börjar bilen rulla övergår tjänsten automatiskt till ett röstsamtals-möte för att inte störa förarens uppmärksamhet på trafiken.

 

Stort fokus på säkerheten i molnresan

Tisdag 14 juni 12.30 lokal tid

Väldigt många av presentationerna under keynoten har haft ett tydligt fokus på säkerheten i nätverken.

Jeetu Patel, VP för säkerhet och collaboration på Cisco, lyfte fram de tre viktigaste trenderna i säkerheten just nu för företag. Alla ingår i ett ekosystem, alla ska ses som insiders i verksamheten och alla kommer att arbeta i ett hybridkoncept.

Ciscos svar på det är det nya säkerhetsmolnet, Security cloud som vi skrev om i förra veckan. Det lägger man in som ett lager mellan användarna, som kan vara fysiska personer hemifrån, från kontoret eller IoT-enheter, och publika eller privata molntjänster.

– Det vi skapar är säker konnektivitet där alla också kan få en friktionsfri upplevelse, säger han. Vi använder ai/ml för att hitta oväntade handlingar som vi stoppar. Det här kallar vi för continuous trusted access.

 

Fullsatt när Chuck Robbins inleder årets Cisco Live 2022

Tisdag 14 juni 11.00 lokal tid

Cisco har samlat omkring 16000 personer i Las Vegas i USA för att återigen köra ett live-event. Telekom idag är enda svenska nyhetstjänst på plats och knappt en stol är tom när det är dags för keynoten som inleds med en pampig stråkkonsert med Aviici-musik.

Chuck Robbins, Ciscos vd och styrelseordförande, berättar om de senaste fem årens stora kriser som globalt handelskrig, pandemi, krig i Ukraina och problem med att leverera hårdvara.

– Vi har alla hanterat det. Jag vill verkligen berömma alla er som fått det att fungera under dessa kriser. Den nya verkligheten är att vi alltid kommer att ha en kris att hantera, säger han och fortsätter:

– Fördelen med de här kriserna är att företagsledare nu verkligen förstår hur viktig tekniken är. Det är en stor skillnad när jag pratar med toppcheferna nu och det är bra.

Ciscos fyra huvudområden under konferensen kommer att vara:

  • Tänk om kring appar.
  • Förstärk hybridarbetet, som nu är mycket mer än bara samarbete.
  • Säkra företagen samt
  • Transformera infrastrukturen.

 

Cisco Live 2022-bloggen skrivs av Telekom idags chefredaktör Kalle Anrell som är på plats på eventet.
Cisco Live 2022 genomförs i Las Vegas i USA mellan 14-15 juni och eventet besöks av ungefär 16000 personer. Bloggen kommer att handla om den senaste nätverks-tekniken och det moderna arbetet i en hybrid värld.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.