Här är Ciscos nya monsterlösning för mötesrum

Videomöten En teknisk jättepjäs avsedd för större mötesrum. Under eventet Webex One visade Cisco upp sin senaste rumslösning ”Cisco Room Kit EQ”.

Här är Ciscos nya monsterlösning för mötesrum

Varit på jakt efter en rejält tilltagen rumslösning för er konferenslokal, men inte hittat rätt? Då kanske Ciscos senaste nyhet kan vara aktuell. 

Kit EQ är tänkt för mötesrum för upp till 14 personer och enligt tillverkaren är det en av de mest avancerade du kan få tag i på marknaden.

Sett till prestanda så har den kombinerade kamera- och ljudenheten fyra linser på 80 megapixlar och UHD-upplösning. Fokusfunktionen får ai stöd för att hitta rätt och av linserna är en vidvinkel och tre stycken är telefotolinser. Det innebär att man dels får en bra överblick, men att systemet samtidigt kan komma in deltagare och då ge en bättre upplevelse för alla i mötet.

Cisco Room Kit EQ

I paketet ingår även en hårdvaruenhet kallad Codex EQ som har massa ai-funktioner, förinställda lägen och bildbeskärningsfunktion för att förenkla mötesupplevelsen. Ljudsystemet ska Kalar av att filtrera bort störande ljud och skulle det vara så att man inte nöjer sig med de inbyggda mikrofonerna och högtalarna – går det att ansluta externa enheter. För den delen går det även att koppla in upp till tre skärmar .

Room Kit EQ levereras med Ciscos RoomOS operativsystem som är kompatibelt med en mängd stora samarbetsplattformar utöver Ciscos egna Webex-plattform, däribland Microsoft Teams, Zoom och Google Meet, och kommer under 2023 även att certifieras som ett Microsoft Teams Rum-system (MTR).

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.