Här är första meddelandetjänsten som godkänts för SDK

Säkerhet Ett viktigt klartecken och en fjäder i hatten. Nu har Compodiums meddelandetjänst TDialog som första på marknaden blivit godkänd för SDK.

Här är första meddelandetjänsten som godkänts för SDK

SKD, säker digital kommunikation är ett projekt vars mål varit att skapa förutsättningar för att på ett säkert sätt kunna dela information över organisationsgränser. Och nu har alltså svenska Compodium som första företag kunnat få sin tjänst godkänd för detta. 

Bakom ramverket står Inera och myndigheten för digital förvaltning, DIGG. Och syftet med att få fram ett kriterium för meddelandetjänster har varit för att få fram säkra alternativ. SDK är resultatet och det ska möjliggöra för verksamhet inom offentlig sektor och privata företag av offentliga uppdrag att utbyta känslig information på ett enhetligt och säkert sätt.

Compodium TDialog är första tjänst att få SDK-godkännande.

– Compodium har varit med i SDK-projektet sedan starten och vi arbetar ständigt med att utveckla våra produkter för att de ska möta marknadens behov och skapa värde. Vi är otroligt glada över att mjukvaran nu är godkänd, vilket är ett kvitto på det hårda arbete vi lagt ned. SDK är en viktig pusselbit för att organisationer ska kunna kommunicera över organisationsgränserna på ett effektivt sätt utan att kompromissa på människors integritet, säger Jón Grétar Guðjónsson, VD, Compodium.

Vinsterna som man ska kunna få ut av SDK är att organisationer ska få till snabbare handläggning och beslut i ärenden, säker digital hantering av sekretessbelagda uppgifter samt minskat personberoende.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.