Här är Huaweis nya flaggskepp

Mobilt Kamerateknik från anrika Leica är som väntat paradnumret i Huaweis nya toppmodell P9.

Här är Huaweis nya flaggskepp

Det är en dryg månad sedan Huawei offentliggjorde sitt nya samarbete med kameratillverkaren Leica, ett samarbete som är tänkt att ta mobilkameran till nya höjder. Om de lyckats med återstår att se men klart är i alla fall att det första resultatet av samarbetet sett dagens ljus i form av nya Huawei P9.

Dubbla kameror

Precis som förhandsinformationen skvallrat om en lösning med dubbla kameror på telefonens baksida. Den ena kameran är specialiserad på att fånga upp motivets färger medan den andra är svartvit och registrerar detaljerna. Tillsammans ska de ge bilder med både bättre detaljrikedom, bilddjup och färg än en traditionell mobilkamera, inte minst när ljuset är dåligt. För att snabbt hitta rätt fokus används en kombination av lasermätning, kontrastmätning och djupmätning.

Den svartvita kameran ska tydligen också kunna fungera fristående för att producera just svartvita bilder om man vill plåta det.

Precis som i Huaweitillverkade Nexus 6P har P9 en fingeravtrycksläsare som bygger på svensk teknik.
Precis som i Huaweitillverkade Nexus 6P har P9 en fingeravtrycksläsare som bygger på svensk teknik.

Välkänd look

I övrigt handlar det som brukligt när det gäller Huaweis toppskikt de senaste åren om en telefon helt i metall. Skärmen är 5,2 tum stor och har upplösningen 1080 x 1920 bildpunkter, med andra ord lägre upplösning än exempelvis Samsung Galaxy S7. P9 drivs av Huaweis nya 64-bit processor Kirin 955, med åtta kärnor. Beroende på om man väljer versionen med 32 GB lagring eller den med 64 GB får man också olika mängd arbetsminne, 3 respektive 4 GB. Det finns plats för ett sd-kort om man vill ha mera plats för bilder, film och appar.

Operativsystemet är Android 6 med Huaweis eget gränsnitt Emotion UI.

Plus-modell med plus-meny

Batteriet är på maffiga 3 000 mAh så det finns förutsättningar för en bra batteritid. Tycker man att P9 är en för liten telefon kommer det faktiskt en version med 5,5-tumsskärm också, kallad P9 Plus. Förutom större skärm har den också ett ännu större batteri på hela 3 400 mAh. Den dyker upp i Sverige i juni medan grundmodellen går att köpa redan i början av maj.

Priserna för P9 och P9 Plus börjar på 4 400 kronor respektive 5 600 kronor plus moms.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!