Här är Huaweis nya flaggskeppsmobil

Mobiltelefoner Marknadens mest sofistikerade och kraftfulla processor.
Enligt Huawei är deras Mate20 Pro en mobil med en ”högre intelligens”. Och tittar man på specifikationerna är det många superlativ.

Här är Huaweis nya flaggskeppsmobil

Den senaste processortekniken, kamerasystem med Leica-lins samt en laddlösning för att garantera det bästa batterisystemet. Huawei har inte sparat på krutet när man nu lanserar nytt i toppen av sin mobilhierarki.

– Mate20 Pro är framtagen för att vara användarens bästa ”vän” och med dess enastående batteritid och kraftfulla kameraprestanda hjälpa användaren att njuta av ett rikare, mer uppfyllt liv, säger Richard Yu, vd för Huawei Consumer Business Group.

Skärmen på Mate20 Pro är på 6,39 tum och är en så kallad fullview oled och under skalet på den nya mobilen sitter Huaweis senaste processor med 7-nanometersteknik. Denna har en CPU som är hela 75 procent mer kraftfull än den tidigare generationen och effektiviteten är på en annan nivå.

En annan sak som den nya processorn är begåvad med är Dual-NPU. Detta ger mobilen bättre ai-kapacitet som man har stora förhoppningar på. Ett exempel som användare kan nyttja detta i är att man kan skanna av ett objekt – ai:n känner igen detta och dirigerar vidare till en affär som säljer detta.

Vidare stödjer Mate20 Pro 4,5g LTE, vilket innebär bättre nedladdningshastighet.

Batteriet i telefonen är på 4200 mAh och tack vare supercharge-funktionen ska man kunna ladda upp det till 70 procent på en halvtimme. Och för de som inte orkar stoppa i laddsladden, så har luren självfallet stöd för trådlös laddning.

Tre kameror och mycket ai

Nytt är att man nu får till en ultravidvinkellins från Leica. Denna kompletterar huvudkameran på 40 MP och teleobjektivkameran på 8 MP. De tre linserna tillsammans med ai-funktioner ska göra så att även en halvtaskig fotograf ska kunna få ut habila bilder.

Mobilen stöder 3D också ansiktsigenkänning och är även utrustad med en fingeravtrycksensor integrerad i skärmen. 3D ansiktsigenkänning identifierar användaren på 0.6s, med en felaktig matchningsfrekvens på under 1/1,000,000. Med hjälp av 3D Depth Sensing Camera System, som är placerad på framsidan, kan enheten noggrant läsa ansiktsdrag hos ett motiv och känna igen små detaljer, exempelvis vid användarautentisering.

Huaweis nya flaggskepp ska finnas ute i butik från den 5 november. Då är det färgerna svart, midnattsblå och ”twiligt” som gäller – och priset ligger på 9 990 kronor.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.