Här är ledarna på emm-marknaden

Emm IDCs bedömning av aktörerna inom enterprise mobility management, emm, är snarlik Gartners men inte identisk med den.

IDC placerar Airwatch, Citrix, Good Technology, IBM, Mobileiron och SAP i ledarkategorin när de utvärderar emm-marknaden. Det konkurrerande analyshuset Gartner har samma uppställning i ledarhörnet av sin magiska kvadrant, men med skillnaden att SAP i år skickades ut till utmanarna.

Andra betydande spelare på emm-marknaden är Blackberry, Landesk, Soti, Symantec och Trend Micro, menar IDC.

Precis som Gartner pekar IDC på den omställning som företagsmarknaden för mobil hantering och kontroll går igenom. Den bygger i grunden på mjukvara för mdm, mobile device management, men har expanderat med funktionalitet för app- och innehållshantering och därmed glidit över till enterprise mobility management, emm.

– Eftersom den mobila mognaden hos de flesta kunderna fortfarande är relativt låg, är detta den perfekta tiden för leverantörer att vara aggressiva. De kan ha möjligheten att trycka undan även några av de mer etablerade konkurrenterna, säger Stacy Crook på IDC.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.