Här är nya jobbet för Tietoevry-toppen: ”Spännande resa”

Nytt jobb Christian Pedersen, som varit ansvarig för Tietoevrys stora affärsområde Create blir ny vd på det nordiska it-konsultbolaget Twoday Group.

Här är nya jobbet för Tietoevry-toppen: ”Spännande resa”
Christian Pedersen, foto: Twoday.

Christian Pedersen har lett affärsområdet Create på Tietoevry, som är företagets globala verksamhet för digital teknik, data samt design och omfattar 10 000 anställda. Nu tar han steget över till konsultbolaget Twoday med verksamhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland och Litauen.

– Twoday är på en spännande resa och jag ser fram emot att tillsammans med enastående kollegor ta mig an uppgiften att förverkliga företagets tillväxtambitioner. Företaget har ledande expertis inom områden som artificiell intelligens, mjukvaruutveckling och tjänstedesign, säger Christian Pedersen, ny vd för Twoday och fortsätter:

– Under mer än 20 år i teknikbranschen har jag varit med om såväl utveckling som tillväxt, utmaningar och framgångar. Trots att avancerad teknik och data aldrig varit mer tillgänglig än den är idag har det aldrig varit med utmanande för företag att hänga med. Med den snabba utvecklingstakt vi ser har det aldrig tidigare funnits ett större behov av att kunna erbjuda just den expertis Twoday har att erbjuda. Jag är övertygad om att vi har alla förutsättningar att bli en ledande leverantör inom it-lösningar och datadriven teknik.

Richard Börjesson som är vd på Twoday Sverige är positiv till rekryteringen.

– Jag är väldigt glad över utnämningen av Christian Pedersen som vd och ser honom som en perfekt match för Twoday. Denna förändring kommer vid en tidpunkt då vi avslutat övergången till att bli ett oberoende företag. Christian har tidigare drivit initiativ liknande twodays strategiska prioriteringar och jag ser fram emot att ha med honom i att leda nästa fas i företagets tillväxtresa.

Christian Pedersen tillträder sin nya roll direkt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.