Här är nyckelfunktionerna i Zooms nya dokumentverktyg

Samarbetsverktyg Mötesjätten Zoom lanserar snart en ny lösning för att samarbeta kring dokument.

Här är nyckelfunktionerna i Zooms nya dokumentverktyg

Zoom Docs är molnbaserat och ska integreras med företaget ordinarie samarbetstjänst enligt bolaget. Docs kommer förutom att stödja text också att tillåta användare att skapa tabeller och diagram och lägga till videor och bilder.

Precis som Googles och Microsofts motsvarigheter innehåller samarbetslösningen en hel del ai-fuktionalitet. Zoom AI Companion kan hämta information från andra dokument i företagets databas och lägga till i Zoom Docs.

Zoom säger att Docs-verktyget kommer att vara lätt att använda och möjlighet att anpassa efter specifika företag och individer kommer att ges. Det kommer att tillåta användare att samarbeta sömlöst i realtid med både Zooms ai-assistent och användarnas kollegor. Planen är enligt bolaget att Zoom Docs släpps i början av 2024.

1. Inbyggd ai-assistent.

Zooms nya ai-lösning Ai Companion som ersätter tidigare Zoom IQ är en stor del av Zoom Docs. Ai-assistenten kan bland annat hjälpa till med att ändra tonen i ett dokument, hämta information till dokumenten från möten och chattar och hjälpa till med att brainstorma.

2. Omedelbart samarbete.

I Zoom docs kan användarna bara genom att använda ”@” nämna sina kollegor och på det viset tilldela uppgifter, lägga till kommentarer och så vidare. Det går också att på olika sätt dela filer mellan användarna.

3. Sömlös-integrering i Zoom-plattformen.

Användare kan skapa, redigera och söka efter dokumentinnehåll i chttar och möten. De har också tillgång till Zoom Docs från mobilappen, webbfunktion och från skrivbordet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.