Här är Plantronics nya namn

Branschen AMSTERDAM. Plantronics köpte Polycom under förra året. Nu har man bestämt sig för att byta namn.
– Namnet kommer från grekiska ordet för många, säger Paul Clark.

Här är Plantronics nya namn

Vid ett pressevent vid Amsterdam igår eftermiddag presenterade Plantronics vad man byter namn till efter 58 år som Plantronics: Poly.

– Vi har kraften av många och namnet Poly kommer från grekiskans ord för många: Poly. Vi ska vara marknads- och teknikledande, säger Paul Clark som är SVP för Europa på Poly och berättar att man kommer att fokusera på att vara starka inom ”Geniun mänsklig kommunikation”.

Affären gjordes klar i juli 2018, men Paul Clark säger att från och med att checken skrevs så har de anställda sett det mer som ett samgående än som ett förvärv.

Ole Mygind, ansvarig för marknaden i Norden och Benelux, tycker att det känns spännande med det nya bolaget.

– I Sverige kommer vi att vara lika många som vi varit tillsammans tidigare, men man kan också se det som att vi blir dubbelt så många eftersom alla får två produktportföljer att sälja, säger han.

Patrik Hedengren, som var ansvarig för den svenska marknaden på Polycom, lämnade bolaget kring årskiftet och där pågår nu en rekrytering för att ersätta honom.

– Det ser lovande ut. Jag tror att vi är klara inom de närmaste veckorna, säger Ole Mygind.

I samband med namnbytet berättade Poly också om flera nya produkter som är på väg ut på marknaden.

* Polycom Studio som är en video-USB-bar för framför allt små mötesrum. Den ska konkurrera med liknande lösningar från Logitech. Fungerar med Microsoft Teams, Cisco Webex och Google Meet med mera.

– Jättespännande produkt som ligger lägre i pris jämfört med många av våra andra lösningar, säger Ole Mygind.

* Plantronics Elara 60-serien, som är en mobiltelefonstation där användaren kan docka sin smartphone och få tillgång till exempelvis Microsoft Teams med ett knapptryck eller trådlös laddning.

* Blackwire 7225, ett nytt UC-headset för öppna kontorslandskap med ANC. 7225 har ingen bom, utan mikrofonerna är integrerade i kåporna.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!