Här är Samsung tuffaste surfplatta

Surfplattor Nu följer Samsung upp sina tåliga Active-telefoner med en surfplatta i samma stil. Galaxy Tab Active har gummilister, vattentålighet och penna som passar för användning med handskar.

Här är Samsung tuffaste surfplatta

Samsung har i princip tagit 8-tumsplattan Galaxy Tab 4 8″ till Tab Active och gett den en tåligare kostym. Några mindre skillnader finns i specifikationerna, till exempel har Active stöd för nfc och en något bättre kamera med tillhörande blixt.

Ip67-klassningen innebär att Galaxy Tab Active ska tåla både damm och minst ett bad på en halvtimma med en meter vatten över sig. Dessutom lovar Samsung att surfplattan ska klara fungera i temperaturer mellan – 20 grader och + 60 grader. För att pekskärmen ska gå att använda även med handskar skickar Samsung med en pekpenna av modellen C-Pen, en enklare variant på temat än den avancerade S-Pen som följer med Note-produkterna.

Samsung Galaxy Tab Active finns med eller utan inbyggt modem för 4g och kostar 4 160 kronor respektive 3 360 kronor exklusive moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.