Här är Samsungs svar på Surface Pro

Surfplattor Surfplattor i storformat har varit hett det senaste året. Såväl Apples Ipad Pro och Microsofts Surface Pro 4 har skärmar större än tolv tum och det är kanske främst den senare hybridplattan som Samsung nu utmanar med Galaxy Tabpro S.

Här är Samsungs svar på Surface Pro

Galaxy-namnet brukar hos Samsung vara förbehållet prylar som kör Android men trots det är kommande Galaxy Tabpro S en hybridplatta baserad på Windows 10. Med andra ord är den tänkt att kunna ersätta din bärbara dator och likheterna med Microsofts Surface Pro 4 är slående. Skärmen är dock något mindre, 12 tum jämt, å andra sidan är den av super amoled-typ precis som i Samsungs mobiltelefoner. Vi bör alltså kunna räknar med en bra bildupplevelse även om upplösningen på 2160×1440 pixlar är lägre än hos både Ipad Pro och Surface Pro.

Plattan drivs av den senaste generationens Core M-processor från Intel och har 4 GB internminne, några riktiga prestandaprocessorer i klass med de som sitter i de dyraste versionerna av Surface Pro 4 ser det inte ut att bli. När det kommer till lagring kommer man kunna välja mellan ssd-diskar på antingen 128 eller 258 GB. Värt att notera är också att lte-versionen av plattan, det blir en ren wifi-version också, har stöd för den allra snabbaste versionen av lte, så Surface Pro 4 är väl förberedd när operatörerna skruvar upp farten i näten.

Hur länge batteriet på 5 200 mAh räcker för surf i full hastighet har vi ingen aning om men Samsung uppger i alla fall att det ska räcka till 10,5 timmars daglig användning, vad sin nu menas med det.

Operativsystemet är som sagt Windows 10 och det ser ut som att Galaxy Tabpro S kommer gå att få med antingen Home eller Pro-utgåvan.

Precis som till konkurrenterna finns det ett tangentbordsfodral som matchar plattan men här följer det faktiskt med i paketet och behöver inte köpas till. Men hur mycket Surface Pro 4 kommer att kosta och när den når svenska butiker har inte Samsung berättat ännu.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.