Här är storbolagen som är bäst på digitalisering

Digitalisering Telekom är bäst på digitalisering. Det slår managementkonsultbolaget Bearingpoint fast i en ny ranking. Bäst är operatören Tele2… men konkurrenten Tre halkar rejält efter.

Här är storbolagen som är bäst på digitalisering
Foto: Tele2

Digitalisering har blivit är ett av dagens ledord. Och det har telekombranschen anammat. I en undersökning från Bearingpoint framgår det att av Sveriges storbolag så är det just Telekom som toppar när det kommer till den bransch som är bäst på digitalisering.

I studien är det just telekombolag med inriktning mot konsumenter de som får absolut högst snitt, medan de som riktar in sig på företag halkar ner. Från fjolårets plats på tronen – till en utanför prispallen.
– Telekom B2B och B2C har legat topp två i branschrankingen sedan vi började undersökningen för fem år sedan, men i år tappar Telekom B2B något och halkar ner till en fjärde plats. De bibehåller en bra nivå i sin digitala kundinteraktion, men andra branscher har knappat in, säger Louise von Blixen-Finecke, Partner på BearingPoint.

När det gäller konsument-telekom är det Tele2 som fortsätter att vara i topp när det kommer till digital mognad. Men trots förstaplatsen är det en något sämre snittpoäng jämfört med i fjol. Försämringen innebär att företaget tappar platsen som totalt-etta och nu är bästa telekombolag bara sexa i sammanställningen.
I undersökningen framgår det att Telenor går kraftigt framåt och även Telia har rykt upp sig. Sorgebarnet av de stora operatörerna är Tre som tappar rejält i betyg.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter