Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Här är storbolagen som är bäst på digitalisering

Digitalisering Telekom är bäst på digitalisering. Det slår managementkonsultbolaget Bearingpoint fast i en ny ranking. Bäst är operatören Tele2… men konkurrenten Tre halkar rejält efter.

Här är storbolagen som är bäst på digitalisering
Foto: Tele2

Digitalisering har blivit är ett av dagens ledord. Och det har telekombranschen anammat. I en undersökning från Bearingpoint framgår det att av Sveriges storbolag så är det just Telekom som toppar när det kommer till den bransch som är bäst på digitalisering.

I studien är det just telekombolag med inriktning mot konsumenter de som får absolut högst snitt, medan de som riktar in sig på företag halkar ner. Från fjolårets plats på tronen – till en utanför prispallen.
– Telekom B2B och B2C har legat topp två i branschrankingen sedan vi började undersökningen för fem år sedan, men i år tappar Telekom B2B något och halkar ner till en fjärde plats. De bibehåller en bra nivå i sin digitala kundinteraktion, men andra branscher har knappat in, säger Louise von Blixen-Finecke, Partner på BearingPoint.

När det gäller konsument-telekom är det Tele2 som fortsätter att vara i topp när det kommer till digital mognad. Men trots förstaplatsen är det en något sämre snittpoäng jämfört med i fjol. Försämringen innebär att företaget tappar platsen som totalt-etta och nu är bästa telekombolag bara sexa i sammanställningen.
I undersökningen framgår det att Telenor går kraftigt framåt och även Telia har rykt upp sig. Sorgebarnet av de stora operatörerna är Tre som tappar rejält i betyg.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter