Här är Zoom-expertens fem bästa tips

samarbetsverktyg Vill du veta hur man håller i lyckade och smarta Zoom-möten? Ta del av Viktor Gawors, cto och grundare av Visualised, bästa Zoom-tips.

Här är Zoom-expertens fem bästa tips

Viktor Gawor på Visualised, ledande tjänsteleverantör av Zoom i Norden, vet ett och annat om Zoom. Här berättar han hur man maximerar den digitala mötesupplevelsen.

1. Summera ditt möte

Zooms nya funktion Zoom ai Companion textar allt som sägs i ett videomöte.

– Den analyserar tal och summerar hela mötet. Efteråt ger den dig en detaljerad bild över vad som har diskuterats. Till nästa möte skapar den key takeaways, det vill säga viktiga bullets av allt som har sagts. Det är en ai-baserad kompanjon direkt i ditt videomöte.

Tjänsten är inkluderad i Zooms betallicens sedan en månad tillbaka.

– Alla som har ett betalt Zoom-konto kan alltså aktivera det.

2. Använd Zoom Whiteboard

Med whiteboarden kan man samarbeta med andra i sin organisation eller de man har videomöte med.

– Det är ett planeringsverktyg. Man kan lägga upp bilder, skapa tabeller, whiteboards, ha omröstningar och hålla i agil projektledning. Funktionen fungerar direkt i videomötet och man kan arbeta på sina projekt innan och efter mötet är slut.

3. Spela in ditt möte med smart recording

När man spelar in mötet genom Smart Recording summerar Zoom ai Companion mötet och delar in det i smarta kapitel.

– Den skapar en kapitelindelning under hela mötets gång. Det är väldigt behändigt när man vill gå tillbaka och titta på sin inspelning eller dela den med andra.

4. Inkludera fler med utökad tillgänglighet

Med Zoom kan man även använda sig av tillgänglighetsstöd – för personer som upplever språkförbistring eller inte kan svenska.

– Där har vi ett axplock av funktionaliteter. Man kan exempelvis ha ett Zoom-möte med undertext. Genom att ställa in vilket språk man talar sedan kan personen i mötet välja vilket språk den vill ha texten översatt till i realtid. Man har även möjlighet till språk- och teckentolk direkt i tjänsten.

5. Vidta säkerhetsåtgärder

Genom Zooms end-to-end-kryptering (E2EE) erbjuds användarna en säker kommunikationskanal mellan deltagarna i mötet.

– Säkerheten är a och o i all kommunikation. I ett Zoom-möte kan användare som standard välja end-to-end-kryptering, säger Viktor och fortsätter:

– End-to-end-kryptering i ett Zoom-möte innebär att bara deltagarna i mötet har tillgång till krypteringen under videomötet. Leverantören av tjänsten eller eventuella mellanhänder har inte tillgång till den krypterade kommunikationen. Det här garanterar en högre nivå av datasäkerhet och skyddar mötets innehåll.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.