Härryda avstår snabbt operatörsbyte

Upphandling Det blir inget operatörsbyte för Härryda kommun i väntan på att kammarrätten sagt sitt om tvisten med Alltele kring kommunens telefoniupphandling.
– Vi vill följa de regler som gäller, säger servicechefen Lars Jönsson.

Det var efter att Alltele i slutet av januari av misstag avslutade 90 av Härryda kommunen telelinjer som den började undersöka möjligheterna att snabbt byta operatör. Detta trots att kommunens telefoniupphandling belagts med avtalsspärr då Alltele begärt överprövning av densamma.

Alltele uteslöts från den senaste telefoniupphandlingen eftersom kommunen bland annat varit missnöjda med återkommande felaktiga fakturor.

”Bör föregå med gott exempel”

Den 4 februari, efter en dryg veckas avbrott, var alla Härrydas telelinjer åter i funktion och nu har kommunen bestämt sig för att trots allt vänta ut Kammarrättens beslut och inte teckna ett tillfälligt avtal med upphandlingsvinnaren TDC.

– Även om vi anser oss ha goda skäl att göra ett omedelbart byte av leverantör vill vi ändå följa de regler som gäller. Vi kräver av våra invånare att de skall följa våra regler och då bör vi själva föregå med gott exempel, även om jag tror att ett byte skulle gynna både våra invånare och kommunens anställda, säger Lars Jönsson, kommunens servicechef.

Han har svårt att se vad en leverantör egentligen har att vinna på en överklagan när det handlar om att kunden är så missnöjd som Härryda kommun är med Alltele.

– Det är svårt att inte bli lite konspiratorisk, men jag vill inte tro att företag som Alltele satt i system att överklaga domslut för att tjäna pengar på missnöjda kunder efter att avtalen gått ut.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.