Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

HCL lanserar ai-testplattform

AI En automatiserad testplattform för botar.
HCL Technologies introducerar nu en ny produkt där kommunikationstjänstleverantörer ska kunna testa sin ai.

HCL lanserar ai-testplattform

Ai är en av de stora framtidsteknikerna. Effektiviseringsvinster och nya affärsmöjligheter är två av teknikens främsta fördelar. För att ge företag som inriktar sig på kommunikationstjänster hjälp på ai-traven – lanserar ny HCL en testplattform de kallar för Turbo.

 

Turbo integreras i företagens befintliga testverktyg och möjliggör intelligent testplanering där botar använder ai och analysverktyg för att iscensätta olika scenarier samt erbjuda automatiserad styrning av tester.

– Framväxten av virtualiserade och mjukvarudefinierade nätverk har komplicerat nätverkstestning. HCL bemöter detta skifte genom att introducera en ai-baserad och heltäckande testningsplattform som bygger på automation och som sömlöst kan integreras i befintliga testmiljöer, säger GH Roi, utvecklingschef på företaget.

 

Testplattformen som kan drivas i molnet, on-premise eller i olika former av hybridversioner ska enligt HCL ge rejäla vinster direkt. Detta då produkttestning, något som tidigare hanterats av produkttillverkarna själva, numera ofta blivit ett ansvar för tjänsteleverantörerna,

– Ett betaversionsprojekt hos en ledande tjänsteleverantör gav 30 procent minskade driftskostnader tack vare återanvändning och integrering med företagets befintliga testinfrastruktur, säger Roi.

Just integrationen är enligt it-bolaget en av styrkorna. Plattformen minimerar riskerna vid införandet av nya teknologier och tjänster – därtill ska det korta ner implementeringstiden för nya tjänstelanseringar.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter