Hd-video i Yealinks nya skrivbordstelefon

IP-telefoni Med en rejält tilltagen pekskärm, kamera som levererar full hd-kvalitet och inbyggd flerpartsbrygga är Yealink SIP VP-T49G skrivbordstelefonen för den kräsne.

Hd-video i Yealinks nya skrivbordstelefon

Yealink har inte sparat på krutet till sin senaste produktlansering. Åtminstone på pappret ser videotelefonen SIP VP-T49G ut att vara mycket kompetent. I grunden handlar det om en sip-telefon med möjlighet att hantera upp till 16 samtidiga sip-konton. Istället för en massa fysiska knappar (även om det finns ett gäng sådan också) kan telefonen styras från en hela åtta tum stor pekskärm. Upplösningen håller sig visserligen på beskedliga 1280×800 pixlar men med tanke på att skärmen inte är lika nära användaren som på en surfplatta bör det ändå se bra ut.

Full hd-kvalitet levererar däremot kameran och vill man själv ha större videobild finns möjlighet att ansluta en extern monitor via hdmi.

T49G har en inbyggd videobrygga som kan hantera tre parter med video och ytterligare två som deltar med bara rösten. Vill man inte hålla i luren eller använda högtalarfunktionen finns möjlighet att använda såväl trådanslutna headset som trådlösa bluetooth-headset.

Anslutningen till nätverket kan göras antingen via vanlig ethernet-kabel eller också via wifi. De trådlösa kretsarna är inbyggda och har stöd för dual band.

Smakar det så kostar det precis som vanligt också. Priset för  SIP VP-T49G ligger på omkring 6 800 kronor exklusive moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.