Headset för två världar

GN 6210 är ett headset både för en bluetooth-mobil och en vanlig bordstelefon. Väl inkopplad känner headsetet av vilken telefon som ringer och ansluter automatiskt. Telekom idag har testat om 6210 håller vad det lovar.

Liksom sin föregångare, GN 6110, fungerar bluetooth-headsetet GN 620 tillsammans med en vanlig kontorstelefon och en mobiltelefon, som har blåtand. Headsetet känner av vilken telefon som ringer och ansluter automatiskt via en så kallad GN link-teknik.

Nu tog det mycket längre tid att koppla samman alla enheter och få headsetet att fungera jämfört med vad instruktionsboken utlovade. Det var knepigt att koppla ihop headsetet med mobiltelefonerna, trots tester med tre olika modeller; Sonyericsson K500, Nokia 7610 och Samsung D500. Med samtliga modeller kopplade telefonen bort headsetet efter en stund, trots upprepade försök. När det problemet var löst fungerade plötsligt inte headsetet mot den fasta telefonen…

Ljudkvaliteten

Men i övrigt så fungerade ljudet utan anmärkning. Headsetet har fått en snyggare form än 6110 som var rund och platt. Dessutom har det gått ner 5 gram till en totalvikt på 28 gram och känns mycket bättre att ha på örat. Enligt tillverkarens uppgifter har 6210 också fått en fördubblad taltid, jämfört med tidigare.

GN 6210 har upp till tio meters räckvidd vilket är standard för blåtandsteknik. Men när jag talade via det fasta nätet kunde jag gott och väl vara mer än 25 meter från från basstationen, utan speciellt mycket störningar i ljudkvaliteten. Dessutom finns lurlyftaren GN 1000 rhl för den som vill springa runt på kontoret. Med den går det att svara och avsluta samtalen fast man inte är i närheten av bordstelefonen.

Fakta: GN 6110

Trådlöst headset för bluetooth-mobil och bordstelefon.

Röststyrd uppringning

Volymkontroll

Säkerhetskryptering

Röststyrning

Blåtandsversion 1.1 eller högre

Räckvidd: Upp till 10 meter

Taltid: Upp till åtta timmar

Vikt: 23g

Text: Anne Pettersson

Nya GN 6210 byter automatiskt mellan bordstelefonen och mobiltelefoner med bluetooth.

Digitalt : Fredrik

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.