Berec samlades i Stockholm

Bransch För första gången sedan Göran Marby blev ordförande i Berec vid årsskiftet så samlades representanter för hela samarbetsorganet i Stockholm för att diskutera aktuella projekt.

Berec samlades i Stockholm

I förra veckan kom alla generaldirektörer för Europas regleringsmyndigheter inom elektroniska kommunikationer till Stockholm. Det var den första samlingen för medlemmarna i Sverige sedan PTS, med Göran Marby i spetsen, tagit över ordförandeskapet i sammanslutningen Berec.

Under tre dagar i förra veckan samtalade man och diskuterade viktiga framtidsfrågor inom den europeiska telekomrelgeringen där även representanter för EU-kommissionen fanns på plats.

– Under torsdagen och fredagen hade vi vårt första av fyra årliga möten i Berec i Stockholm. Det var också det första mötet som Göran Marby, som ordförande, kallade till. Det som diskuterades var till stor del hur långt man kommit i olika projekt och processer, sen var det också en del samtal kring framtidsfrågor inom den europeiska telekomregleringen, berättar Ola Bergström, chef för enheten för internationell samordning på PTS.

Totalt var det ungefär 100 medlemmar från Berec på mötena.

I onsdags förra veckan hölls också en öppen workshop för branschens aktörer där man diskuterade framtidens eventuella regleringar inom elektronisk kommunikation.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.