Nytt ramavtal för digitala möten klart

Ramavtal Det nya ramavtalsområdet Digitala mötesrum är klart för avrop. Sex leverantörer får vara med och dela på de offentliga affärerna där två av de riktigt stora svenska operatörerna föll på målsnöret.

Efter överprövningar, där Statens inköpscentral dessutom förlorade så att hela upphandlingen var tvungen att göras om är nu ramavtalet för Digitala mötesrum snart klart för avrop.

Nio parter lämnade anbud och Kammarkollegiet kommer att skriva ramavtal med sex av dem: Atea, Audiocom Pendax, Dav Partner, Ricoh Sverige, Sv Visual communication och STV Svenska video & tele konsult. Utanför hamnade TDC, Telisonera och pi.se.

Helt nytt

Digitala mötesrum är ett nytt avtalsområde inom Kammarkollegiet och gäller produkter, konsulttjänster och funktionstjänster inom området digitala mötesrum. Avtalet täcker in både tekniken och till och med inredningen i rummen för att skapa en så komplett helhetslösning som möjligt.

– Vissa av delarna finns även med i ramavtalet för Kommunikation som tjänst, men det har aldrig varit så här tydligt och utmejslat som det är nu, menar Hans Sundström, enhetschef på Statens inköpscentral, och är nöjd med utfallet.

Denna upphandling ska inte blandas ihop med Av-produkter som omfattar produkter och tillhörande tjänster som installeras och ägs av avropande organisation.

Första gången

Efter genomförd upphandling som kom i april 2013 överklagades tilldelningsbeslutet. Förvaltningsrätten dom gjorde att hela upphandlingen var tvungen att göras om. I maj i år kom beslutet och nu har tiden för överklagan gått ut.

– Det är alltid svårare att göra en upphandling för första gången eftersom man inte har någon tidigare erfarenhet. Men nu är vi är väldigt nöjda och bryter med detta avtal ny mark, säger Hans Sundström.

Avtalet gäller i två år med chans till förlängning.

Fakta

Poäng

Atea 35 poäng

Audicom Pendax 35 p

Dav Partner 38 p

Ricoh 35 p

Sv Visual Communication 39 p

STV Svenska tele & video konsult 36 p

Hamnade utanför:

pi.se 26 p

TDC 33 p

Teliasonera 34 p

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter