Hemarbete gav nytt rekord i onlinemöten

Corona Från 900 miljoner till 2,7 miljarder mötesminuter på ett par veckor. I Microsoft Work Trend Index framgår det tydligt hur coronapandemin flyttat över arbetet till den virtuella världen.

Hemarbete gav nytt rekord i onlinemöten
Foto: Microsoft

Vi befinner oss i mitten av april, och fortfarande finns det inget svar på när COVID-19 släpper oss ur sitt grepp. Den viruspandemi som håller kontor stängda världen över har på kort tid ändrat vårt beteende, arbete men även kultur. För i en värld där det inte längre är tillåtet att träffa arbetskollegor (eller i svenskt fall undanbedes) måste vi förändra oss.

Och den förändringen märks av. Microsoft har sammanställt data från sitt samarbetsverktyg Teams och under mars såg de en enorm ökning av både användande samt hur vi använder olika funktioner. Bland annat så ökade antalet mötesminuter med 200 procent mellan den 16 och 31 mars. Från 900 miljoner minuter om dagen – till 2,7 miljarder.

Vanligare med video

Även dagliga användandet av Teams ökade med en timme i numera slår genomsnittsanvändaren på video för samtal/möte två gånger så ofta som tidigare.
Det totala antalet videosamtal ökade med hela 1 000 procent i mars och mobilanvändningen i Teams har ökat mer än 300 procent sedan pandemiutbrottet.

Hur vi använder video skiljer sig lite världen över. I datan framgår det att holländare och norrmän gör det i störst utströmning (över 60 procent) medan vi i Sverige ”bara” använder video i 47 procent av fallen.

Kolla in hela rapporten här.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!