Henrik Nilsson lämnar A3 – går till VX Fiber

Bransch Vice vd:n Henrik Nilsson lämnar A3 för nya utmaningar.
Istället för Norrland blir det ett vidare geografiskt fokus.
– Det dök upp en möjlighet där jag kan jobba inom samma bransch men med internationella uppdrag, säger han till Telekom idag.

Henrik Nilsson lämnar A3 – går till VX Fiber

Det är på egen begäran som Henrik Nilsson efter sju år inom A3 (tidigare T3) väljer att sluta. När Nilsson, som har posten som vice vd och ansvarig för konsumentmarknaden, stämplar ut så är det till VX Fiber han går.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår unika digitala Premium-tjänst öppen bara för prenumeranter.
  • Ett nischat nyhetsbrev för just ditt intresseområde; Professional eller Contact Center.
  • Full tillgång till vår digitala kunskapsbank med över 16 000 artiklar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Jag kommer att vara kommersiellt ansvarig mot tjänsteleverantörerna, säger han.

Enligt Nilsson var det en kombination av saker som orsakat jobbytet – en viktig aspekt som fick honom att ta steget var den nya utmaningen på en internationell marknad. 

– Jag har varit här sedan 2011, så planen att prova något annat har funnits en tid. Det har varit roande och utvecklande – men det är en stor skillnad på då och nu. När jag började var vi 17 anställda, nu är vi över 200.

 Vad kan du bidra med i din nya roll på VX Fiber?

– Jag har ju jobbat i ledande befattning som tjänsteleverantör i sju år, så jag har väldigt stor erfarenhet av hur en tjänsteleverantör ska agera, både strategiskt och operativt. Jag kan processerna och tror  att jag kan hjälpa dem väldigt bra, främst med marknad och säljarbetet. Att se till att tjänsteleverantörerna lyckas är min roll på VX Fiber så det kommer nog handla mycket om att guida och tipsa.

Vad tar du med dig från din tid på A3?

– Det kan vi prata om länge. När jag började på T3 var vi två på Marknad & Försäljning, och vi hanterade allt från strategiskt varumärkesarbete till säljaktiviteter. Jag har fått vara med när man går från den lilla organisationen där vi tog vilka affärer som helst, till att växla upp och skapa struktur och tydliga processer när organisationen växte. Det är enormt mycket erfarenhet som jag har fått. Så det är inte lätt att peka ut något specifikt.

Henrik Nilson tillträder sin nya tjänst den 1 september och han kommer att vara saknad på A3.

– Henrik har varit en stor tillgång för oss och jag beklagar att våra vägar skiljs åt. Samtidigt gläds jag med Henrik och önskar honom lycka till i sin nya utmaning, säger Paul Moonga, vd för A3.

 

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.