Hi3G anmäler Telia till Konkurrensverket

Bolaget bakom Tre, Hi3G, har anmält Telia till Konkurrensverket. Operatören menar att Telia bryter mot konkurrenslagen när de i en ny tjänst slopar minutavgiften för fast och mobil telefoni.

Den nya tjänsten Telia alltid total innebär att abonnenter med fast telefoni hos Telia för 74 kronor i månaden kan ringa dygnet runt utan minutavgift till alla andra Telia-abonnenter. Det gäller både till fasta och mobila telefoner. Nu svarar Hi3G med en anmälan till konkurrensverket. Enligt Svenska Dagbladet oroar sig bolaget för att de kan tappa en stor del av sina kunder till Telia och i anmälan säger de sig vara chanslösa i konkurrensen eftersom de inte sysslar med fast telefoni. Hi3G menar att Telia på ett orättvist sätt försöker ta mobilkunder genom sin dominans inom den fasta telefonin.

– Vi har ännu inte svarat Konkurrensverket men Telia håller inte med om att vi bryter mot konkurrenslagen, säger Lars Joelsson på Teliasoneras presstjänst till Svenska Dagbladet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.