Hitta husdjuret med mobilen

Vad sägs om ett trådlöst system för kommunikation mellan djur och människor? Med Tagg - husdjurssökaren kan du via dator och mobil hålla koll på var dina fyrfota vänner befinner sig.

Hitta husdjuret med mobilen

Snaptracs Inc är ett nystartat dotterföretag till Qualcomm som lanserat ett nytt spårsystem för oroliga djurägare. Tagg – husdjurssökaren är kort och gott en gps- enhet som monteras på djuret och som därefter kan spåras med mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Enheten vars batteritid anges till 30 dagar kan kopplas till geografiska områden, så om djuret passerar gränsen meddelas ägaren via sms eller e-post.

Snaptracs Inc hävdar att hundratusentals husdjur försvinner varje år och att inte många återfinns. Systemet ska därför skänka extra trygghet till den som ofta går och oroar sig.

I dagsläget finns Tagg endast tillgängligt via Verizons nätverk i USA, men en europeisk lansering kan komma att ske senare. Ett paket med en sökare samt spårningstjänst under ett års tid kostar cirka 1400 kronor. Fler sökare för extra husdjur finns också att köpa.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.