Högberg ny vd för Tre

Nicholas Högberg tar ett kliv upp på karriärstegen och blir ny vd för mobiloperatören Tre i Sverige. Ersatte Peder Ramel fortsätter som koncernchef för Tre Skandinavien.

Högberg ny vd för Tre

Nicholas Högberg kom till Tre som svensk säljchef på konsumentsidan 2007 och har sedan 2008 agerat vice vd med ansvar för försäljning och marknadsföring.

Under denna tid har mobiloperatören växt. Idag har man fler än en och en halv miljoner kunder i Sverige och runt sex miljarder kronor i omsättning. Stora förluster har vänts till positiva resultat.

– Nicholas Högberg har en stor del i att vår svenska verksamhet utvecklats så framgångsrikt de senaste åren och det var naturligt att han nu får hela ansvaret för den, säger Tres Skandinaviske koncernchef Peder Ramel.

En naturlig struktur

Ramel har haft dubbla roller hos operatören sedan 2007. Ett uppdrag som på senare tid börjat kännas väl tufft att hantera.

– I takt med att vi växt har det blivit allt svårare att sköta båda jobben och det naturliga nu var att skapa en struktur med två likvärdiga landsbolag, Sverige och Danmark, som rapporterar till en gemensam koncernledning, förklarar han.

Nicholas Högberg som tidigare haft ledande befattningar på Telenor, Vodafone, Campus Mobile, Kanal 5, Spray och BIP välkomnar chansen med öppna armar.

– Det känns otroligt kul att anta den här utmaningen. Tillsammans med alla fantastiska medarbetare kommer jag att fortsätta utveckla Tre Sverige för ett allt bättre resultat och en oslagbar kundupplevelse, säger Nicholas Högberg.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.