Högt tryck på elbolagens kontaktcenter

kontaktcenter När elpriserna slår nya rekord får kundservice på energibolagen betydligt mer att göra, särskilt i södra och mellersta Sverige enligt crm-bolaget Lime Technologies.

Högt tryck på elbolagens kontaktcenter

Crm-leverantören Lime Technologies har tagit fram siffror som visar att trycket på energibolagens kontaktcenter har fortsatt att öka i snabb takt under sommaren. Jämfört med samma period under fjolåret så har telefonsamtal, e-post och chattmeddelanden ökat med knappt 70 procent, vilket Energinyheter.se rapporterar om.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

De vanligaste kundfrågorna handlar om avtal och betalning och varje telefonsamtal tar avsevärt längre tid att hantera i kontaktcentret.

Under de senaste veckorna har elpriserna nått nya rekordnivåer, vilket framförallt är kännbart för boende i södra och mellersta Sverige. Det är också här som energibolagen vittnar om allra högst kundtryck. Lime Technologies har många kunder inom energisegmentet och som är spridda över hela Sverige.

Antalet ärenden mer än fördubblades i januari

Kundtrycket var dock ännu högre under den gångna vintern, med en topp i januari, när den första kraftiga höjningen av elpriserna blev kännbara för kunderna. Öresundskraft kundcenter upplevde en ökning av antalet inkommande ärenden med 106 procent jämfört med januari 2021.

– Kunderna i Skåne drabbades hårdare än några andra av elpriserna. Ökningen kunde vara på flera hundra procent jämfört med en normal vintermånad och till råga på allt var kötiderna för att nå fram betydligt längre än vanligt. Pressen på våra kundstjänstmedarbetare var minst sagt stor men de har hanterat det enormt bra, säger Daniella Rakocevic, enhetschef för Öresundskrafts kundcenter till Energinyheter.se.

Enligt uppgifter från Lime Technologies fick energibolagens kontaktcenter hantera mellan 51 och 106 procent fler ärenden under den gångna vintern jämfört med tidigare år.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.