Höjda datapriser ger Telia klirr i kassan

Mobilt Det går bättre för Teliasonera som ökade sin vinst för det tredje kvartalet. Att operatören lyckats börja ta bättre betalt för mobildata är en av faktorerna som gett klirr i kassan.

Höjda datapriser ger Telia klirr i kassan

Teliasoneras position har under det senaste året försvagats på många områden anser nya vd:n Johan Dennelind. Samtidigt pekar vinstkurvan återigen uppåt och resultatet före skatt för det tredje kvartalet blev knappt 6,4 miljarder kronor, nästan 600 miljoner mer än samma period förra året.

Till det bidrar dels spar- och effektiviseringsåtgärder som sänkt företagets kostnader. Men kanske ännu viktigare för framtiden är att Teliasonera lyckats bättre med ta betalt för användningen av mobildata. I Skandinavien har de under året infört nya databaserade prismodeller vilka visat sig vara ett framgångskoncept för lönsamheten.

– Det är speciellt uppmuntrande att redovisa positiv tillväxt i fakturerade intäkter på alla tre marknader där dessa prisplaner har introducerats, vilket övertygar oss om att vi är på rätt väg, säger Johan Dennelind.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter