Hon blir ny ordförande för Svenska Stadsnätsföreningen: ”Stolt”

nytt jobb Elin Bertilsson på Karlstad Energi är ny ordförande för Svenska Stadsnätsföreningen.

Hon blir ny ordförande för Svenska Stadsnätsföreningen: ”Stolt”

Elin Bertilsson har en lång erfarenhet av både telekom- och stadsnätsbranschen med flera ledande befattningar. Nu blir hon alltså ordförande för Svenska Stadsnätsföreningen.

– Jag är stolt över att ha blivit vald till ordförande i Svenska Stadsnätsföreningen och är taggad på uppdraget. Stadsnäten har varit en viktig del i Sveriges digitala framväxt och de är också en förutsättning för Sveriges digitala framtid, säger Elin Bertilsson, nytillträdd ordförande i Stadsnätsföreningen.

Utöver rollen som stadsnätschef för stadsnätet i Karlstads Energi är Elin Bertilsson också vd för samverkansbolaget MittNät med bas i Karlstad och har varit drivande i bildandet av affärsklustret Nodena.

– I dag ser vi hur utvecklingen av branschen går från en tillväxtfas till en mer mogen marknad, vilket bland annat kräver ökade samarbeten mellan stadsnäten. Och där lämpar sig mitt engagemang i bland annat MittNät och vår framgångsrika samverkan med både större och mindre stadsnät väl, säger hon.

Elin menar att hemligheten bakom framgången med MittNät är att man värnar om de små näten och ser styrkan i att lösa saker tillsammans. Detta är något hon vill ta med sig in i sitt ordförandeskap. 

– Elin har varit drivande i att bilda både MittNät och Nodena och hon kommer att kunna bidra till de utmaningar som Stadsnätssverige står inför, säger Maria Olsson som är sammankallande i valberedningen för Stadsnätsföreningen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.