Hon blir ny vd på Epical: ”Högsta kundnöjdheten jag har sett”

Nytt jobb Det nordiska datakonsultföretaget Epical har utsett Märit Sareyko till ny vd. Hon kommer närmast från en liknande roll på Valtech Nordics och har tidigare bland annat varit cio på Stora Enso.

Hon blir ny vd på Epical: ”Högsta kundnöjdheten jag har sett”
Märit Sareyko, foto: Nadja Endler.

Det nordiska datakonsultföretaget Epical är specialiserat på data, analys, cybersäkerhet, applikationer och integrationer. Det är ett dotterbolag till Enfo Oy och har totalt 400 anställda i Finland och Sverige.

Märit Sareyko tillträder sin nya roll den 1 april och ersätter Mikko Valorinta, som tidigare innehaft positionen. Hennes fokus kommer enligt bolaget att ligga på att förbättra företagets produktivitet och upprätthålla dess utmärkta kundnöjdhet.

  –Märit Sareyko har omfattande erfarenhet och expertis inom arbete på alla nordiska marknader, samt en stark meritlista när det gäller att driva organisatorisk förändring och samarbete. Det viktigaste beslutet styrelsen kan fatta är att välja den bästa personen att leda Epical genom denna transformationsfas. Vi är helt övertygade om att vi har tagit ett utmärkt beslut genom att välja Märit, säger Anssi Lehikoinen, styrelseordförande för Epical.

 Efter att ha arbetat på de nordiska marknaderna i över 20 år tror Sareyko att Epical kommer att kunna dra nytta av hennes professionella bakgrund och nätverk, särskilt när det gäller att förbättra samarbetet mellan Finland och Sverige.

– Epical har för närvarande den högsta kundnöjdheten jag har sett under min karriär. Det innebär att vi verkligen har exceptionella och kunniga konsulter med starka och långvariga relationer till våra kunder. Det i sig utgör en gedigen grund för produktiv tillväxt och snabb utveckling, säger Märit Sareyko.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.