Hon ska göra Telenor till en mer attraktiv arbetsgivare

Nytt jobb Från Ericsson till Telenor. Anna Cau har nu rekryterats till operatören och där ska hon i rollen ”Chief People Officer” verka för att företaget blir än mer attraktiv som arbetsgivare.

Hon ska göra Telenor till en mer attraktiv arbetsgivare

Att kunna rekrytera och behålla rätt personal är ingen lätt sak. Konkurrensen är stenhård och det är inte lätt att hålla sig i topp som företag när tiderna förändras.

På Telenor har man nu rekryterat Anna Cau som kliver in i som högste personalchef i Telenor Sverige. Och hennes uppdrag är tydligt: stärka företagets position som en attraktiv arbetsgivare.

Anna Cau kommer närmast från en rollen som personalchef inom leverantörskedjan på Ericsson och kommer börja hos operatören i början av 2023.

– Vi ville ha en kommunikativ och visionär ledare med förmågan att ta täten i vår strävan att vara en attraktiv och framåtlutad arbetsgivare. Att fortsätta bygga vår starka företagskultur, att attrahera rätt kompetens och att ständigt utveckla medarbetare och chefer är viktiga nycklar till vår framgång, säger Bjørn Ivar Men, vd för Telenor Sverige.

Utöver Ericsson har Anna även haft ledande hr-roller på H&M samt konsultföretag och i grunden är hon personalvetare. Ett cv som enligt Telenorchefen gör att hon uppfyller kravprofilen med råge.

– Jag lockades av rollen och uppdraget att stärka Telenors tillväxtresa och bygga bolagets framtida position på talangmarknaden. Telekom har stora möjligheter och fyller en viktig samhällsfunktion så förmågan att attrahera och utveckla ledare och medarbetare är helt avgörande för en stark marknadsposition, säger Anna Cau i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.