Hostingbolaget Glesys ska vara klimatneutralt 2030

Hållbarhet En hållbar framtid kräver klimatsmarta datacenter. Och för att åstadkomma det har nu Glesys anslutit till Climate Neutral Data Center Pact.

Hostingbolaget Glesys ska vara klimatneutralt 2030

Till år 2050 ska Europa vara världens första klimatneutrala kontinent. Och ett steg på den resan är att EU:s datacenter ska vara klimatneutrala 2030. Några som jobbar för att detta ska bli verklighet är gräsrotsinitiativet Climate Neutral Data Center Pact.

Initiativet förbinder medlemmarna att själva se över hur deras datacenter ska bli klimatneutrala. Så hur ska man göra det. Det första är att se till att effektivisera energianvändningen. Därutöver ska endast 100 procent förnybar energi användas.

Vidare ska smarta resurseffektiva kylsystem minska vattenförbrukningen och överskotten av värmen från datahallarna ska återvändas.
– Vi är medvetna om att vår bransch är en del av klimatutmaningen och det är just därför som den behöver ställa om. På Glesys har vi från start tagit medvetna affärsbeslut för att komma så nära att vara klimatneutrala som möjligt och därför är det naturligt för oss att ansluta till Climate Neutral Data Center Pact, säger Glenn Johansson, vd på Glesys

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.