HP och BT i alliansavtal

Alliansen mellan BT och HP får i uppdrag att ta hand om den paneuropeiska it- och nättjänstverksamheten för Hertz Europe. Kontraktet löper över fem år och är det största för alliansen som bildades mellan BT och HP i maj 2004.

Tillsammans kommer BT och HP att förse Hertz med en portfölj av it- och nätservicetjänster. Här innefattas en ip-baserad vpn-lösning för att koppla samman Hertz huvudkvarter med mer än 1 100 hyrbilskontor i Europa. Dessutom ska BT och HP stödja mer än 5 000 kontorsdatorer, 3 000 skrivare och 148 servrar och ta över ansvaret för all inkommande telefoni från och mellan huvudkontor och hyrställen.

Alliansen kommer också att sköta all trafik till Hertz´ centrala bokningscenttral inklusive särskilda telefonilösningar för talsvar, kundtjänst med mera. Avtalet omfattar Hertz´ verksamheter i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Belgien, Luxemburg, Schweiz och Holland. Ordervärdet har inte offentliggjorts.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.