HP i nytt samarbete – ska vässa kvaliteten på Teams-möten

samarbetsverktyg Tillsammans med Livearena Technologies lanserar nu HP en mjukvara som ska skapa bättre hybridmöten och digitala konferenser i Microsoft Teams.

HP i nytt samarbete – ska vässa kvaliteten på Teams-möten

Verktyget heter Ai Producer Studio och är molnbaserat. Där får användarna tillgång till ett ai-baserat produktionslager som innehåller en rad nya funktioner. Enligt HP och Livearena kommer Ai Producer Studio att göra det betydligt enklare för företag och organisationer att själva producera proffsiga digitala möten, konferenser och livesändningar.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Med hjälp av inbyggd artificiell intelligens lovar Ai Producer Studio att automatiskt välja ut och zooma in talare under möten. Kameran kan också följa presentationer och alternera sömlöst mellan olika bildkällor. Användaren kan styra produktionen själv eller låta ai:n sköta inställningarna.

Efter möten kan mjukvaran dessutom generera en professionellt redigerad video.

–Många företag upplever stora tekniska- och kulturella utmaningar med digitala möten. Tekniken kan strula, anställdas entusiasm är svår att fånga och det är svårt att medverka i diskussioner. Genom att integrera tillbehör, hård- och mjukvara i en enkel lösning som vem som helst kan sköta, kommer detta inte längre bli en lika stor utmaning, säger Stefan Bergdahl, vd för HP Norden.

Även Livearena Technologies är förstås positiva till lanseringen.

– Vår vision har under många år varit att demokratisera och förenkla möteskultur och tv-produktion för företag och organisationer med hjälp av ai-baserade mjukvaror och tjänster. Tillsammans med HP/Poly har vi kommit en bra bit på väg och vi ser en stor potential att tillsammans ta en ledande position på den här snabbt växande marknaden. Både i Norden och i övriga världen, säger Anders Nilsson, vd för Livearena Technologies

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.