HP skrotar WebOS

Kriget mellan mobilplattformarna har krävt ett nytt offer. HP har beslutat sig för att skrota sitt eget operativsystem WebOS.

USA-försäljningen av tillverkarens första surfplatta med WebOS, Touch Pad, har enligt rapporter från återförsäljarna gått uselt och recensionerna i media har varit ljumma. Inte heller mobiloperatörerna har enligt nyhetsbrevet Mobile Business Briefing visat något större intresse för HP:s operativsystem för mobila enheter.

Även pc-tillverkningen utreds

Så sent som för en månad sedan gjordes organisationen kring plattformen om för att skjuta fart på den globala expansionen men nu meddelar HP att de istället lägger ner hela satsningen på Web OS. Som skäl anges att divisionen som som skapades efter köpet av Palm varken nått de interna eller finansiella målen. HP överväger nu att göra sig av med inte bara sina mobila produkter utan också tillverkningen av vanliga pc-datorer för att istället satsa på mer på molntjänster.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.