Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

HPE lanserar nytt 5g core stack-erbjudande

5g ”Ett genombrott för resan mot 5g”. Så beskriver Hewlett Packard Enterprise sin lansering av produkten 5g Core Stack. Nyheten är en 5g-lösning som ska accelerera tidigare generationers nätverk.

HPE lanserar nytt 5g core stack-erbjudande

Det är över ett år sedan Ericsson på MWC skanderade att 5g är ”open for business”. Och sedan dess har en del operatörer hoppat på tåget och börjat utveckla 5g-nätverkstjänster på bred front. Men det stora värdet av 5g kommer inte med RAN, utan det är först när ett accessnätverk kombineras med ett 5g core-nätverk som helhtshantering, datadelning och nätverksskivning möjliggörs. Det menar HPE.

Telekombranschen har traditionellt varit ”självfullkomlig” De har haft egenutvecklade vertikalt integrerade system. Men den tiden är förbi. För att kunna uppfylla 5g-löftet krävs det öppna molnbaserade plattformar som gör att telekomoperatörer snabbt kan leverera nya tjänster ut på marknaden. Och här säger HPE att de har rätt lösning. Deras 5g-core är en tänjbar molnbaserad lösning som gör att operatörer slipper bli låsta till en leverantörsstrategi.

Lösningen 5g Core Stack är en produktportfölj för nätverksprogramvara som erbjuder nätverksskivning, samverkan med tidigare nätverksteknologi och ”end-to-end automatisering”. Den är molnbaserad från grunden och inkluderar HPE:s containerbaserade nätverksfunktioner, en delad datamiljö, en gemensam as-a-service-plattformsstruktur (Paas) samt automatiseringsramverk. allt integrerad genom en as-a-service operatörsgraderad infrastruktur.
– Öppenhet är avgörande för utvecklingen av 5g. Flergenerationsnätverk, med tjänster som levereras över 3g, 4g, 5g, wi-fi och edge-nätverk, blir allt vanligare. Därför måste tjänsteleverantörer sänka driftskostnaderna och vara öppna för flera nätverk och tekniker, samtidigt som de undviker att låsa sig till en enda leverantörsstrategi. Det finns ekonomiska och tekniska utmaningar för telekomoperatörer att investera i ett nytt 5G-nätverk innan intäktsströmmarna syns, men med HPE 5G Core Stack kan telekomföretagen påbörja implementeringen idag och betala för infrastrukturen när deras intäkter växer, säger Phil Mottram,  ansvarig för HPE Communications and Media Solutions.

Den nya produkten 5g Core stack ska börja erbjudas globalt under andra halvåret 2020. Priset kommer att vara konsumtionsbaserat.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter