Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Molntjänster Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Hewlett Packard Enterprise har byggt vidare på sin nya produktportfölj Intelligent Data Platform. Den innehåller lösningar för att öka applikationsprestanda, förbättra datahantering och maximera flexibiliteten i molnlagring. Nu har HPE presenterat Primera, en ny plattform som ska omdefiniera affärskritisk lagring – och leverera överlägsen enkelhet, tillgänglighet samt prestanda. 

– Primera kombinerar de bästa egenskaperna hos våra två system för lagring, med enkelheten från Nimble – och det robusta och skalbarheten hos 3PAR. När det gäller enkelhet så går vi definitivt förbi konkurrenterna, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE.

Branschens mest avancerade ai och maskininlärning

HPE Intelligent Data Platform använder HPE InfoSight, branschens mest avancerade plattform för ai- och maskininlärning. Det innebär att man kan leverera autonom, självhanterande datalagring.

– Det stora är enkelheten. Den här typen av storage-lösningar är vanligtvis ganska komplexa, och att äga och uppgradera dem kan ta mycket tid från kunden. Nu gör man en snabb installation själv. Och systemet är framtidssäkrat, bland annat med NVME, säger han.

Primera ska kunna installeras på mindre än 20 minuter, och enligt Stephan är lösningen självkörande, självläkande och självoptimerande.

– Med vår ai och maskininlärning säger vi att det följer med en virtuell systemtekniker som aldrig tar semester och jobbar dygnet runt – utan lön. Den här ”personen” samarbetar simultant med tiotusentals andra systemtekniker runt om i världen för att hitta och åtgärda fel. Och den virtuella individen kommer aldrig göra samma fel två gånger, säger Stephan. 

Ett försteg mot konkurrenterna

– Vi har ett klart försteg mot konkurrenterna. För vi har samlat in data från tiotusentals kunder i över tio år, i vad som är världens största kommersiella ai-databas som innehåller information om hur applikationer och infrastrukturer beter sig. Vi har fler datainsamlingspunkter per dygn än vad det finns stjärnor i vintergatan.

Under det senaste decenniet har HPE InfoSight analyserat applikationsmönster över 1 250 biljoner datapunkter – detta för att förutsäga och förebygga störningar mellan lagring, servrar och virtuella maskiner. Resultatet är besparingar som motsvarar över 1,5 miljoner timmar förlorad produktivitet på grund av driftstopp. 

Låg TCO

– Man kan säga att TCO:n ligger 73 procent lägre än med andra lösningar som inte använder artificiell intelligens och maskininlärning. Primera är blixtrande snabbt – och tid är pengar, säger Spephan.

”App aware resligency” innebär att systemet vet hur de olika applikationerna beter sig och anpassar sig efter dem. True Active Active säkrar att komponenter kan gå sönder utan att det påverkar tillgänglighet och prestanda.

100-procentig datatillgänglighetsgaranti

Primera riktar sig till stora och medelstora kunder/organisationer – och HPE känner onekligen en stor självsäkerhet kring sin teknik.

– Kort efter lansering kommer vi presentera en 100-procentig datatillgänglighetsgaranti, det vill säga: Om någonting faktiskt går fel – då kommer de få stöd och kompensation för detta, säger Stephan Andersson.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter